به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیتالله علیرضا اعرافی، در خطبه نماز جمعه ۱۷ دیماه ۱۴۰۰ قم در که در مصلای قدس قم برگزار شد، عنوان کرد: ادای احترام در مقابل کمالات هستی و وجودی، ادای احترام در مقابل افرادی که اهل فداکاری و احسان هستند (قانون شکر منعم) و رعایت عدالت اجتماعی و ارزشهای اجتماعی الهی در جامعه سه مبدا و قانون پایهای برای جعل حقوق و تکالیف اجتماعی است.
وی ادامه داد: در برخی موارد اسلام به طور خاص تأکید به رعایت احترام کرده است که یکی از آنها اولیای الهی و راهبران هدایت جامعه هستند که در رأس آن پیامبر اکرم (ص) و ائمه (ع) و سپس کسانی که پیرامون این منظومه هدایت و رشد بخشی جامعه قرار دارند، هستند.
وی افزود: عالمان خودساخته و وارسته که در مسیر ولایت و وصایت قرار گرفته باشند، شعاعی از این ارزش الهی را پیدا میکنند؛ اما این امر شامل علمایی که فریب دنیا را خوردند و با سخنان باطل خود عقاید و ارزشهای جامعه را فرو میریزند؛ نمیشوند.
خطیب نماز جمعه قم گفت: در قرآن بالاترین منزلتها برای علما است اما همین قرآن تندترین تعبیرها و تشبیهها را برای عالمانی که فریب دنیا را خوردهاند و مغلوب هوای نفس شدهاند، بیان میکند.
وی اظهار کرد: ورود به حوزه و فراگیری معارف دین در حوزههای علمیه، بالاترین نعمت است؛ اما این بالاترین نعمت اگر با خودسازی و تهذیب نفس همراه نباشد بالاترین نقمت است.
آیتالله اعرافی در خطبه دوم، عنوان کرد: در روایات متعددی نقل شده است که بعضی از درجات تقوا را برای خود حفظ کن، هرچند کم باشد و همیشه حجاب و حرمتی را بین خود و خدا قرار بده.
وی با بیان اینکه دستورات تقوا به سه دسته رعایت تقوا تا نقطه اوج، عمل به تقوا به اندازه توان و رعایت تقوا به مقدار کم، تقسیم میشود، تصریح کرد: روایت بیان شده به نوع سوم تقوا اشاره دارد که بیان میکند، اگر دیدی در مسیر گناه و اشتباه قرار گرفتهای ناامید نشود و همه خطوط قرمز را زیر پا نگذار و درجهای از تقوا را حفظ کن؛ زیرا رعایت همان اندازه کم، در جایی به فریاد تو میرسد.
خطیب نماز جمعه قم ضمن گرامی داشت ۱۹ دی، گفت: ۱۹ دی یک مبدأ و آغاز نورانی و مبارک بود که افتخار آن برای مردم قم ثبت شده که این راه در قم باید حفظ و صیانت شود.
وی با بیان اینکه ایام فاطمیه به شکل باشکوه برگزار شد و ملت نشان دادند در مقابل این خاندان وظایف خود را میشناسند، اظهار کرد: در پیادهروی فاطمی با خود گفتم ایکاش این فضای معنوی و عطر فاطمی همیشه در بازار، خانه، خیابان و اداره نورافشان بود و شاهد این بودیم که این فرهنگ جلوی مفاسد و گستاخیهای ناروا را میگیرد.
مدیر حوزههای علمیه بیان کرد: امیدواریم نکاتی مانند مسئله آب و آینده آب استان قم و سایر استانها، مورد توجه قرار بگیرد و با کارشناسی درست و انتقال آب از دریا جلوی اختلافات بین استانی گرفته شود؛ زیرا نیاز آینده به آب با انتقال آب از دریا حل میشود.
وی ادامه داد: مسائل زیست محیطی مانند خشک شدن دریاچه نمک نیز باید مورد توجه قرار بگیرد که در این زمینه نیز به ارتقای کشاورزی، توسعه فضای سبز، احیای دریاچه نمک و…وجود دارد.
وی افزود: نکته سوم مسائل عمران شهری و مسکن است که امیدواریم استان قم، بتواند با رعایت اصول شهرسازی و معماری قدمهای خوبی را بردارد. ساماندهی اطراف حرم برای آسایش مجاوران و زائران نیز بسیار مهم است.
آیتالله اعرافی با بیان اینکه زیرساختهای قم بهعنوان یک شهر بینالمللی، زیارتی و علمی با کاستیهای زیادی همراه است که باید جبران شود، گفت: اشتغال، صنایعدستی، فقرزدایی، کاهش فاصله مناطق محروم و برخوردار و مسائل فرهنگی شهر قم از دیگر مسائلی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی اظهار کرد: دولت و مجلس در باب فضای مجازی، باید اقدامات اساسیتری انجام دهند که یکی از این اقدامات این است که زیرساختهای اینترنت ملی و زمینههای فناوریهای پیشرفته افزایش یابد؛ زیرا راهحل بسیاری از مشکلات و مفاسد، افزایش اینترنت ملی و زیرساخت فناوریهای درونی است که از نان شب واجب تر است.
خطیب نماز جمعه قم، یادآور شد: قشرهای متوسط و ضعیف سرمایهشان در بورس بر باد رفته است و انتظار میرود دولت اقدامات جدی انجام دهد.
۶۲\۳۱۳